GAIA

GAIA

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Φώτης Κουβέλης: «Είμαστε η δύναμη που μπορεί»(Video)




Προεκλογική συγκέντρωση με τον αρχηγό της ΔΗΜ.ΑΡ. στην πλατεία Δημοκρατίας

Στο κοινό του Αγρινίου μίλησε απόψε ο Φώτης Κουβέλης υποψήφιος στο νομό και αρχηγός της ΔΗΜ.ΑΡ αφού πρώτα τον ανήγγειλε η Νίκη  Φούντα που εκλέχτηκε βουλευτής στο νομό στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Επίσης να σημειωθεί ότι στο τέλος της ομιλίας του ανακοινώθηκε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του κόμματος
Ο κ. Κουβέλης προέτρεψε τον κόσμο να κρίνει αφού δει το πρόγραμμα της ΔΗΜ.ΑΡ και όπως είπε είναι βέβαιος ότι στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να ψηφίσει κάποιος προοδευτικός το κόμμα του. Ξεκίνησε, δε, την ομιλία του περιγράφοντας το πόσο πολύ προσπάθησε ο ίδιος και το κόμμα του ακόμη και για οικουμενική κυβέρνηση, αλλά και πως βρήκε απέναντι εγωισμούς, καθώς  και πολλές φορές στάση που έδειχνε άγνοια της κατάστασης.
Τόνισε ότι είναι «η δύναμη που μπορεί» γιατί όσα είπε προεκλογικά έρχονται τώρα να τα υιοθετήσουν όλοι, «ακόμη και ο πλέον μνημονιακός όλων κ. Σαμαράς ή ο ζηλωτής των μνημονίων κ. Βενιζέλος¨, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο σημείο αυτό μάλιστα ο κ. Κουβέλης έκανε εκτενή αναφορά στα ισοδύναμα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ακόμη και μέχρι τη διετίας 2017-18 ή η πάταξη της διαφθοράς και της παραοικονομίας που όλοι πλέον ξέρουν ότι μπορεί να αποδόσουν πολύ καλύτερα από τις τραγικές μειώσεις μισθών. «Η παραοικονομία αποτελεί το 30% του ΑΕΠ και η διαφθορά το 10% και μόνο κατά 5% αν τα μειώναμε δεν θα χρειαζόταν να παρθούν τα επαχθέστατα μέτρα που αναμένονται τον Ιούνιο ύψους 11 δις», τόνισε.
Ο κ. Κουβέλης επέμεινε πολύ στην περιγραφή της κρίσης σαν ένα πολιτικό έλλειμμα και σαν μια κατάσταση που δεν αφορά την Ελλάδα ή τον Ευρωπαϊκό Νότο αλλά σχεδόν όλο τον πλανήτη. ¨Για το λόγο αυτό εγκλημάτισαν και όσοι δεν είπαν αλήθεια στον ελληνικό λαό και τον εκβίασαν αλλά και όσοι λαΐκισαν επικίνδυνα νοσταλγώντας τη δραχμή», επεσήμανε. Επίσης ο αρχηγός της ΔΗΜ.ΑΡ έκανε αναφορές στο πως φορολογούν τον πλούτο αλλά και όσους εξάγουν τα χρήματά τους στην Ελβετία και τις off shore εταιρίες, χώρες σαν τη Γερμανία και την Αγγλία για να συμπεράνει: «Είμαι πια βέβαιος ότι όλα αυτά δεν γίνονται στη χώρα μας βάσει σχεδίου, γιατί κάποιοι θέλουν να προστατέψουν τους δικούς τους από την εξαγωγή του παράνομου χρήματός τους. Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί είναι που επιθυμούν τη δραχμή για να γυρίσουν να αγοράσουν φτηνά της χώρα μας», ανέφερε.
Τέλος ο κ. Κουβέλης έκανε ειδική αναφορά στο φορολογικό σύστημα που αφήνει τα βάρη πάνω από 80% στους ανθρώπους του μεροκάματου και στην αληθινή ανεργία που, όπως είπε, αν προσμετρήσει και τους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και όσους δεν μπήκαν ποτέ στην αγορά εργασίας, ξεπερνά το 30%!
«Εμείς δεν μπορούμε να υποσχεθούμε 100 χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο γιατί ξέρουμε ότι δεν γίνεται, ούτε όμως είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε τον κόσμο της εργασίας. Αποδείξαμε ότι θέλαμε κυβέρνηση και πάλι αν μας εμπιστευτεί ο λαός,που πιστεύω ότι θα το πράξει, θα είμαστε η δύναμη που θα προσπαθήσει να βρει λύσεις και όχι να προτάξει την στείρα άρνηση», τόνισε καταληκτικά.(φωτο από τη συγκέντρωση ενώ ακολουθεί περισσότερο φωτορεπορτάζ και βίντεο)
agrinionews.gr
Γ.Σ.